• 09138109407
  • اصفهان دولت آباد، فرعی بوعلی سینا(44)، کارخانه آجر سعدی
روش شناخت انواع آجر

روش شناخت انواع آجر

آجر یکی از مصالح ساختمانی بسیار مهم است. از آجر در قسمت‌های مختلف ساختمان استفاده می‌شود. آجرها انواع و ابعاد متفاوتی دارند و بسته به کاربرد در قسمت‌های مختلف ساختمان استفاده می‌شوند. برای مثال انواع آجرسفال برای دیوار چینی در داخل و خارج ساختمان استفاده می‌شود. آجرلفتون برای سوله‌سازي، سقف زنی و دیوارچینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آجرنما‌ها همانطور که از اسم آن ها پیداست در نمای ساختمان پیاده سازی می‌شوند. شناخت انواع آجر و تشخیص کیفیت آن‌‌ها باعث می‌شود شما در هزینه‌های ساختمان سازی صرفه جویی کنید. همچنین به افزایش سرعت ساختمان‌سازی و افزایش عمر بنا نیز کمک نمایید.

طبقه بندی و شناخت انواع آجر از منظرهای مختلف اهمیت بالایی دارد. زیرا نوع آجر ارتباط مستقیم با استحکام ساختمان دارد. همچنین باتوجه به استفاده‌ی زیاد آن در ساختمان، یکی از هزینه‌های اصلی شما خرید آجر است. در ادامه انواع آجر را از منظرهای مختلف بر رسی می‌کنیم.

 

انواع آجر از نظر مواد اولیه

  1. آجر سفالی: این آجر از ترکیب آب و خاک رس تولید می‌شود. استحکام بالا، چسبندگی زیاد با ملات و وزن مناسب باعث محبوبیت این آجر شده‌است. آجر سفال به صورت سوراخ دار تولید می‌شود. یک نوع پرکاربرد و پر طرفدار آن نیز، آجر سفال فوم دار است. در بین این آجر از یونولیت استفاده می‌شود. سفال فوم دار عایق دما و صدا است. آجرسفالی ابعاد متفاوتی دارد اما محبوب ترین آن‌ها، تیغه ۱۰ و ۱۵ است. قیمت آجرسفال بسیار مناسب بوده و معمولا برای چیدمان دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. آجر نسوز: این نوع از آجرها دارای ساختاری کاملا متفاوت از سایر آجرها بوده که پوکه‌های معدنی نسوز و کانی‌ها مواد تشکیل دهنده اصلی این دست از آجرها است. این مواد به گونه ای عمل خواهد کرد که استحکام بسیار بالایی در چنین شرایطی داشته و در دمای بالا متلاشی نخواهد شد.
  3. آجر ماسه آهکی: سیلیکات و کلسیم از مواد تشکیل دهنده آجر ماسه آهکی بوده و محیط فشار و بخار از شرایط ساخت این محصول است. آهک و ماسه سیلیسی موجود در این محصول موجب جذب بالای آب و رطوبت به نسبت سایر توصیه می شود بنابراین آن را برای ساخت پی و کرسی چینی مورد استفاده قرار ندهید. ضمن آنکه در محیط‌های اسیدی و نمک‌های قوی هم نباید قرار بگیرد.
  4. آجر جوش: ترکیبات تشکیل دهنده آجر جوش خاک مقاوم به دمای بالا حتی تا دمای هزار درجه است. این خاک به گونه ای است که در دمای بیش از هزار درجه حالت خمیری نخواهد گرفت. این محصول که دارای رنگ سرخ مایل به سیاه بوده در ترکیبات خود گداز آور دارد که دلیل آن جلوگیری از عرق کردن بیش از حد آجر است.
  5. آجر قزاقی: آجرهای قزاقی مصالح ساختمانی با تاریخچه باستانی هستند که از خاک رس تهیه شده و با روش‌های سنتی به شکل بلوک‌های سخت قرمز رنگ تبدیل می‌شوند.

انوا آجر از نظر روش تولید.

  • روش سنتی: از این روش در گذشته استفاده می‌شد. در روش سنتی تمام مراحل از صفر تا صد توسط نیروی انسانی انجام می‌‌گرفت. این روش در حال حاضر در ایران منسوخ شده‌است.
  • روش ماشینی: در روش ماشینی، تولید آجر توسط دستگاه اتفاق می‌افتد. سپس برای خشک کردن، قالب‌ها در برابر نور آفتاب و یا کوره قرار می‌گیرد.
  • روش تمام اتوماتیک: همان گونه که از نام آن مشخص است تمامی اعمال اعم از تهیه گل، قالب گیری، خشک کردن، تمامی جابجایی‌ها، تخلیه‌ها و موارد دیگر توسط دستگاه‌های تمام اتوماتیک صورت می‌گیرد.

انوا آجر براساس کاربرد

  • آجر معمولی: آجرهای معمولی برای چیدمان دیوار، ستون و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و ابعاد مشخصی دارد. آجرسفال، آجرلفتون، آجر زبره و آجر قزاقی از اواع آجرهای معمولی می‌باشند.
  • آجر مهندسی: این دست از محصولات به صورت ماشینی تولید می گردد. دارای رنگ ظاهری نیمه شفاف بوده همچنین از تراکم و استحکام بالایی برخوردار است. بیشترین کاربرد آجرهای مهندسی در ساخت ساختمان‌های عمومی و سازه‌هایی که متحمل رفت و آمد و یا وزن بیشتری است است.
  • آجر نما: همانگونه که از نام آن مشخص است از انواع آجر نما در زیبا سازی نمای ظاهری سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیوه ساخت آن اغلب به دو روش دستی و ماشینی بوده ضمن آنکه شکل ظاهری آن به نحوی است که دیگر نیازی به عملیات اندودکاری نباشد.

 

طبقه بندی انواع آجر براساس شکل ظاهر

  1. آجر توپر: حجم سوراخ‌های موجود در این گونه آجرها از ۲۵ درصد حجم کل آجر بیشتر نخواهد شد. به همین دلیل دارای استحکام بیشتری بوده و در ساخت دیوارهای باربر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. آجر توخالی: ابعاد سوراخ‌ها در این محصولات متفاوت بوده و به گونه ای است که از ۲۵ درصد از حجم آجر بیشتر خواهد شد. به همین ترتیب اغلب از آن برای ساخت تیغه و دیوارهایی که متحمل فشار زیادی نباشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. آجر لعابی: استفاده از این سبک از آجرها که از زمان‌های قدیم بسیار متداول بوده، دارای لایه ای لعابی بر روی آجر است که موجب افزایش مقاومت محصول در برابر نفوذ آب و رطوبت خواهد شد. بافت لعابی براق و جذاب این محصول به گونه ای عمل می‌کند که ضمن مقاومت بالا زیبایی خاصی نیز به سازه خواهد بخشید.
  4. آجر متخلخل: شیوه تولید آجر متخلخل به شیوه پرس بوده ضمن آنکه بیش از ۲۰ درصد از حجم آجر را منافذ آن تشکیل خواهد داد.
  5. آجر سورراخ دار: معمولا از این محصول به صورت ۳ سوراخ، ۶ سوراخ، ۹ سوراخ و موارد دیگر در بازار موجود است. حجم سوراخ‌های موجود در این محصول از ۲۵ درصد حجم آجر بیشتر است.

 

 

تماس سریع