• 09138109407
  • اصفهان دولت آباد، فرعی بوعلی سینا(44)، کارخانه آجر سعدی
5 نکته مهم برای دیوار چینی با آجر سفال

5 نکته مهم برای دیوار چینی با آجر سفال

دیوار چینی با آجر سفال یکی از حرفه هایی است که نیاز به دقت و تخصص دارد. برای چیدمان یک دیوار مناسب با استفاده از آجر سفال، باید به نکات مهمی توجه کرد. آجر های سفال دیواری بدلیل سوراخ های موجود در آن، وزن سبکی دارند و برای دیوار چینی بسیار مناسب اند. قیمت آجر سفال نیز یکی از دلایل دیگری است که اکثر ساختمان ساز ها، از آن برای دیوار چینی استفاده می کنند. در این مقاله به 3 نکته ی مهم برای دیوارچینی با سفال اشاره می کنیم.

مرحله ۱ : پلان دیوار ها را آماده کنید

قبل از اینکه دیوارچینی با آجر سفال را شروع کنید، باید پلان آن توسط مهندس معماری یا عمران طراحی شده باشد. محل قرار گیری دیوارهای باربر و غیر باربر باید در این پلان مشخص شده باشند.

مرحله ۲ : مشخص کردن تعداد و نوع آجر سفال مورد نیاز

در مرحله‌ی بعد باید مشخص کنید برای هر دیوار، چه نوع آجر سفالی نیاز دارید. آجر سفال ۲۰ در ۱۵ برای دیوارهای خارجی استفاده می‌شود و تیغه سفالی ۱۰ برای دیوارهای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسته به دیوار مورد نظر ابتدا نوع آجر را مشخص کنید. سپس بر اساس متراژ مورد نیاز و ابعاد آجر می‌توانید تعداد آن را تخمین بزنید.

مرحله  ۳: پاکسازی محل دیوار چینی

قبل از اینکه اقدام به دیوار چینی کنید، حتما  محل آن را از گیاهان پاکسازی کنید. تمام علف ها و گیاهان را از آن محل حذف کنید. جهت اطمینان برای جلوگیری از رویش مجدد علف ها، در محل دیوار چینی آهک بریزید.

مرحله ۴ :زنجاب کردن آجر سفال

برای دیوار چینی با آجر سفال، حتما قبل  از آن آجر ها را به مدت نیم ساعت الی 1 ساعت در بشکه ی آب خیس کنید. به این کار زنجاب کردن آجر می گویند. این کار باعث میشود که آجر کاملا آب مورد نیاز را جذب کند. در غیر اینصورت، اگر این کار انجام نشود، در هنگام دیوار چینی آب ملات را به خود می گیرد که باعث میشود چسبندگی کاهش یابد.

مرحله ۵ :بندکشی مناسب

در هنگام دیوار چینی باید بند کشی های افقی و عمودی انجام گیرد. بند کشی ها نباید از 12 میلیمتر بیشتر و یا از 10 میلی متر کم تر باشد.

نکات تکمیلی دیوار چینی با سفال 

  1. اگر دیوارچینی آجر سفالی در محوطه انجام می‌شود، چون جذب آب آن بالا است، باید تا ارتفاع ۳۰ سانتی‌متر زیر دیوار را قیرگونی یا ایزوگام کرد. عدم انجام چنین کاری باعث می‌شود که آجرهای سفالی رطوبت زمین را به خود بکشند و بعد از مدتی ملات بین آن‌ها دچار پوسیدگی شود.
  2. بهتر است که در محل تلاقی دیوارها با هم، آجرها به صورت هشت‌گیر اجرا شوند.
  3. قبل از شروع به آجرچینی باید در محلی که قرار است دیوارها قرار بگیرند، تمامی گیاهان و خاک‌های نباتی را  به طور عمقی از بین ببرید.می‌توانید در این مکان‌ها خاک آهک بریزید.
  4. هر رج از دیوار را که می‌خواهید اجرا کنید، باید هم از نظر افقی و هم عمودی ریسمان شده باشد تا از تراز بودن آن مطمئن شوید.
  5. اگر قرار باشد در هر رجی از آجر یا مصالح پرکننده‌ای استفاده شود، این کار نباید در وسط رج انجام شود و باید در انتهای آن باشد.
  6. بندهای عمودی باید یک رج در میان دقیقا در مقابل هم قرار گرفته باشند و کاملا پاقول باشند.
  7. گونیا بودن تیغه‌ها از این نظر که قرار است بعدا روی آن‌ها نازک کاری انجام شود، اهمیت بالایی دارد. به طوری که گونیا نبودن آن‌ها می‌تواند مشکلات زیادی را به خصوص در کاشی و سرامیک کردن دیوارها به وجود بیاورد.
  8. دیوارها باید در فاصله ۵۰ سانتی‌متری از ستون‌ها، با میلگرد مهار شوند.
  9. توصیه می‌شود که حتما قبل از شروع به دیوار چینی با آجرها، آن‌هارا زنجاب کنید.

 

ارسال نظر
09138109407